Het nieuwe online werken - 1440 x 420 pixels

Voor vitale medewerkers en organisaties, nu en in de toekomst!

Online werken

Afgelopen periode hebben we ontdekt dat vanuit huis werken een aantal voordelen met zich meebrengt. Medewerkers ervaren dat thuiswerken beter aansluit op hun sociale voorkeuren, dat ze efficiënter kunnen werken en meer regie hebben over hun werkdag. Maar hoe blijf je als werkgever in contact met je medewerkers als je elkaar minder ziet? Hoe voorkom je dat medewerkers fysieke klachten ontwikkelen bij gebrek aan een juiste werkplek? En hoe houden medewerkers hun werk en privé in balans? Met onze onlinedienstverlening ondersteunen we medewerkers, leidinggevenden en organisaties om op een vitale manier vanuit huis te werken.

Meer informatie?

088 330 14 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

Liever een expert spreken?

Maak een bel-me-terug afspraak

Ons aanbod 

Online coaching

Onze online vitaliteits en mental coaches stimuleren medewerkers om duurzaam met hun (mentale) vitaliteit aan de slag te gaan. De coachingstrajecten starten met een online kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden de motivatie en persoonlijk doelen van de medewerker bepaald. In het aansluitende coachingstraject motiveren en begeleiden we de medewerker gedurende drie tot zes maanden naar een vitaler leven. De coach maakt hierbij gebruik van motiverende gesprekstechnieken gericht op het stimuleren en versterken van de intrinsieke motivatie tot verandering.

Lees hier meer over onze coaching. 

Online vitaliteitsprogramma

Met onze online vitaliteitsprogramma’s breng je verschillende vitaliteitsthema’s op een energieke en laagdrempelige manier onder de aandacht bij jouw medewerkers. De online activiteiten dagen de medewerkers uit om zelf aan de slag te gaan met hun vitaliteit. Onze programma’s zijn opgebouwd uit verschillende modules. Diverse blended werkvormen en thema’s komen hieraan te pas. 

Voorbeeld programma’s
  • In verbinding blijven
  • Fysiek fit
  • In balans zijn
  • Gezond & veilig werken
  • Leidinggeven online- hoe doe je dat?
Online workshops

Medewerkers die zelf regie nemen over hun gezondheid, vitaliteit, energie en mentale kracht zijn vaak duurzaam inzetbaar en hebben meer plezier in hun werk. BeLife ondersteunt en inspireert medewerkers middels online workshops om vanuit eigen kracht in beweging te komen. De online workshops zijn via Microsoft Teams te volgen. 

Voorbeeld thema’s
  • Werk – privébalans 
  • Sterk in Beeldscherm(thuis)werk
  • Minder zitten
  • Vitaliteit
Thuiswerkplek onderzoek

Het nieuwe werken is al lang niet nieuw meer. Steeds meer medewerkers werken één of meer dagen per week thuis of elders buiten het kantoor. Een gezonde werkplek en gezond werkgedrag van de medewerker zijn dan van belang om efficiënt en gezond te werken. Ook worden gezondheidsklachten door een slechte werkhouding of ongezond werkgedrag op deze manier voorkomen. Met het werkplekonderzoek voor thuiswerkplekken ondersteunt BeLife de werkgever en werknemer met het realiseren van een gezonde thuiswerk situatie.

Het werkplekonderzoek voor de thuiswerkplek bestaat uit een ergonomische inventarisatie van de thuiswerkplek, de werkwijze en het werkgedrag van de medewerker. Dit geeft de werkgever en de medewerker inzicht in de risico factoren die kunnen leiden tot klachten. De medewerker krijgt instructies en adviezen om de werkplek optimaal in te richten en waar mogelijk worden direct aanpassingen gedaan. Ook wordt aandacht besteed aan de werkhouding, het werkgedrag en aan een dagelijkse beweging. Een goede georganiseerde werkdag draagt op die manier bij aan een gezonde werk en privé balans. 

 

Advies
Voor het creëren van een gezonde thuis-werksituatie zijn grote aanpassingen aan de werkplek of werkomgeving niet altijd nodig. Vaak kan met eenvoudige, creatieve oplossingen al een gezondere thuiswerksituatie gecreëerd worden. Indien gewenst zal de uitvoerder hierover afstemmen met de opdrachtgever om tot een passend advies te komen. Zowel de medewerker als de leidinggevende ontvangen een adviesrapportage met aanvullende maatregelen zodat de medewerker op gezonde wijze beeldschermwerk kan verrichten. 

Op deze manier draagt BeLife bij aan gezonde werkomstandigheden in de thuissituatie. De duurzame inzetbaarheid van de medewerker wordt verhoogd zodat de medewerker gezond en vitaal zijn werk kan blijven uitvoeren.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Bel met ons

Liever een expert spreken?

Stuur een bericht