1. Nieuws BeLife Vitaal werken

  Nieuws

  Lees hier onze laatste nieuwsberichten


  Werken vanuit je kracht

  Een betrokken leidinggevende, zorgzame werkconsulent of daadkrachtige weginspecteur. Als adviseur Werk & Inzetbaarheid heb ik te maken met een breed scala aan werkende mensen. Stuk voor stuk mensen die zich graag nuttig willen maken. Echter gaat het werk de één makkelijker en plezieriger af dan de ander. Hoe komt het dat iemand werkt vanuit zijn of haar kracht?

  Juni: maand van werken vanuit je kracht

  Met onze BeLife Vitaliteitskalender zetten we iedere maand een ander thema centraal. Deze maand staat in het teken van 'werken vanuit je kracht'.

  Op z’n Japans

  Eten tot je vol zit of daar voorbij. Het is voor veel mensen verleidelijk om een extra keer op te scheppen. Vaak weet je dat het eigenlijk niet nodig is, maar het is zo lekker. Voor je het weet sluipt het erin en is het een dagelijkse gewoonte. De 80-20 regel uit Okinawa, Japan, kan hierbij helpen. Mensen afkomstig van dit Japanse eiland zeggen voordat ze gaan eten “Harra Hachi Bu”. Ook wel: eet tot dat je maag voor 80% vol zit. Een treffende uitspraak in een wereld waar veel mensen zich overeten en te kampen krijgen met hart- en vaatziekten, diabetes en/of overgewicht.

  Mei: maand van voeding

  Met onze BeLife Vitaliteitskalender zetten we iedere maand een ander thema centraal. Deze maand staat in het teken van 'voeding'.