1. Nieuws BeLife

  Nieuws

  Lees hier onze laatste nieuwsberichten


  Webinar - Vergroot je mentale flexibiliteit

  Mentale flexibiliteit is een vaardigheid om je denkpatronen en overtuigingen aan te passen en te veranderen wanneer dat nodig is. Het stelt je in staat om effectief om te gaan met veranderingen, uitdagingen en onzekerheid. Wat kun je zelf doen om je mentale flexibiliteit te vergroten? En hoe kun je jouw medewerkers hierin ondersteunen?

  Zorgwekkende cijfers: werknemersklachten en de impact op werk en gezondheid

  Recent onderzoek onthult alarmerende trends onder werknemers, met maar liefst acht op de tien die in de afgelopen maanden klachten hebben ervaren, voornamelijk gericht op de lage rug, knieën en schouders. Opvallend is dat 77% van deze klachten deels werkgerelateerd is, waarbij rugklachten met 60% de koploper zijn, gevolgd door knieklachten met 34%. Het merendeel van deze klachten keert terug en kwelt de werknemers al meer dan twee jaar.

  De uitdagingen van slapen en slaapritme bij wisselende diensten

  Het behouden van een gezond slaappatroon kan een uitdaging zijn, vooral voor mensen die wisselende diensten draaien. Deze werknemers worden geconfronteerd met unieke obstakels die van invloed zijn op hun slaap en algemeen welzijn. Laten we eens kijken naar enkele van deze uitdagingen en hoe ze kunnen worden aangepakt.

  Mentaal welzijn op het werk: detecteer signalen van psychische spanning en hoe steun te bieden

  Het waarborgen van de mentale gezondheid op de werkvloer is van groot belang voor het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Psychische spanning kan aanzienlijke gevolgen hebben voor het vermogen van medewerkers om optimaal te presteren en kan leiden tot uitputting en andere mentale gezondheidsproblemen. In deze tekst bespreken we de cruciale rol van het herkennen van signalen van psychische spanning bij medewerkers en hoe werkgevers ondersteuning kunnen bieden om een gezonde werkomgeving te bevorderen.

  Fysieke klachten op de werkvloer: een toenemend probleem

  Uit recent onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse werknemers te maken heeft met fysieke klachten die (deels) door het werk worden veroorzaakt. Bijna twee derde van alle werknemers ervaart dergelijke problemen, met arm-, nek- en schouderklachten als meest voorkomend (44%).