1. Goede balans in werk en privé, maar vergeet vooral de ik-tijd niet!

  Goede balans in werk en privé, maar vergeet vooral de ik-tijd niet!

  Blog door Suzanne van der Heiden (Psycholoog Arbeid & Gezondheid)

  ik-tijd 

  Een balans tussen werk-privé en ik-tijd

  Hoeveel ballen houd jij elke dag in de lucht? Voor het werk en thuis?

  Je werk goed doen, een bijdrage leveren aan de bedrijfsresultaten, een leuke collega of manager zijn en ook nog op tijd thuis zijn voor de kinderen en een gezonde avondmaaltijd neerzetten.

  Voor veel van ons is het elke keer een hele uitdaging om alle ballen elke dag weer opnieuw in de lucht te houden.

  Hierdoor lijkt het soms meer op het afleggen van een parcours of het afvinken van alles wat gepland staat op een dag dan de dag bewust beleven en genieten van behaalde resultaten en mooie momenten.

  ‘Het leven is geen snelweg maar een landweg waar je af en toe op stil kan staan om van het uitzicht te genieten’. Wanneer je vaker stil staat om te genieten en te oogsten, ontdek je dat de ballen best een eigen weg vinden of soms ook even kunnen vallen en dan zelfs opgevangen worden door anderen! En kom je meer bij jezelf en in balans.

  Wij spreken dan ook liever van een 'balans tussen werk-privé en ik-tijd' in plaats van werk en privé in balans krijgen.

  Tijd voor jezelf schiet er gemakkelijk bij in. Omdat je er niets voor hoeft af te zeggen. En anderen er geen last van hebben als jij even niet toekomt aan hardlopen of lezen. Hoewel het verleidelijk is om in drukke tijden de ik-tijd te laten vallen is ons advies juist dan regelmatig een ik-moment te nemen.

  Tijd die je alleen en puur voor jezelf vrijmaakt om datgene te doen waar jij blij van wordt en waardoor je weer kunt relativeren als je het overzicht even kwijt bent. En kunt voelen als je alleen maar aan het malen en denken bent. En rustig aan kunt doen als je vooral aan het doorrennen bent.

  Ik wil je uitdagen om aan het einde van elke dag terug te kijken en te bedenken welke ik-momenten er voor jou waren op deze dag? En als ze er niet waren, treur dan niet maar bedenk dan welke ik-momenten de dag van morgen jou kan bieden.

  Hulp nodig?

  BeLife staat voor je klaar! Neem contact met ons op via info@belife.nl


  Deel deze pagina